Diplomafilm pályázat 2014

 
A Magyar Nemzeti Filmalap Közhasznú Nonprofit Zrt. (a továbbiakban: Filmalap) pályázatot hirdet filmművészeti, filmtudományi nappali tagozatos képzést folytató alábbi felsőoktatási intézmények számára: Színház- és Filmművészeti Egyetem, Moholy-Nagy Művészeti Egyetem, Eötvös Lóránd Tudományegyetem.

Pályázat filmművészeti, filmtudományi képzést folytató állami felsőoktatási intézmények számára

 

A Magyar Nemzeti Filmalap Közhasznú Nonprofit Zrt. (a továbbiakban: Filmalap) pályázatot hirdet filmművészeti, filmtudományi nappali tagozatos képzést folytató alábbi felsőoktatási intézmények számára:

Színház- és Filmművészeti Egyetem

Moholy-Nagy Művészeti Egyetem

Eötvös Lóránd Tudományegyetem

 

A pályázat célja az állami felsőoktatásban tanuló filmművész hallgatók diplomafilmjei elkészítésének támogatása.

 

A pályázat benyújtásának határideje: 2015. január 31.

Elbírálás: A Filmalap a pályázatokat az érvényes pályázatok beérkezésétől – azaz a hiánypótlási felhívás teljesítésétől – számított 30 napon belül folyamatosan bírálja el. Az eredményeket a Filmalap honlapján közzéteszi és a pályázókat az elbírálást követő 30 napon belül a Filmalap e-mailben értesíti.

A benyújtás módja: a pályázatokat a kötelező mellékletekkel együtt (teljes pályázati dokumentáció), egy eredeti példányban, nyomtatott formában és CD-n (dokumentumokként szkennelve pdf formátumban, egy példányban), postai úton kell benyújtani a Filmalap címére (1365 Budapest, Pf. 748.). A pályázatok postára adásának legkésőbbi határideje: 2015. január 31. (a postai bélyegző dátuma).

Pályázhatnak: a filmrendező, animációs tervezőművész, média design és filmtudomány (filmkészítő szakirány) szakos hallgatókat nappali tagozaton képző fent megjelölt állami felsőoktatási intézmények, vagy a képzés szervezésében vagy finanszírozásában résztvevő, az intézmény által elismert és általuk a jelen pályázat lebonyolításával megbízott jogi személyek, diplomafilmekre vonatkozó csomagtervekkel.

Referenciával rendelkező filmelőállítóként a Filmalap a pályázó intézményt vagy egyéb jogi személyt is elfogad.

A későbbi referenciák megszerzése érdekében a filmek produceri, rendezői és forgatókönyvírói kreditjeit egyértelműen fel kell tüntetni.

Ha az egyes filmek megvalósításában producer hallgatók vesznek részt, a produkció(k)hoz a pályázati feltételeknek megfelelő szükséges anyagok elkészítésére és azok aláírására ők is kötelesek.

Egy pályázónak nyújtható támogatási összeg felső határa:

- filmrendezői és animációs tervezőművész képzésben benyújtott csomagtervek esetében: 35 millió Ft,

- filmtudományi (filmkészítő szakirány) képzésben benyújtott csomagtervek esetében: 15 millió Ft.

 

Az elszámolás határideje:

A pályázaton nyertes csomagtervek alapján támogatott diplomafilmeket 2015. október 31-ig kell elkészíteni és 2 db DVD-t benyújtani Támogató részére. A filmeket a támogatási szerződés megkötésétől számított egy éven belül, de legkésőbb 2016. január 31-ig be kell bemutatni a Filmalapnak.  A tárgyévben folyósított támogatással való elszámolás határideje a tárgyév december 15. napja. A támogatott diplomafilmek teljes költségvetésével történő elszámolás határideje 2016. január 31. A Filmalap produkciós igazgatója által elfogadott záró szakmai és pénzügyi beszámoló benyújtásának határideje: 2016. május 31. A nyertes pályázatokra vonatkozó támogatási szerződések végső megvalósításának és lezárásának határideje: 2016. augusztus 31.

 

Elszámolható költségek:

A támogatásról szóló döntés napjától a megvalósított diplomafilmek Támogató részére történő leadásának napjáig felmerült mindazon költségek, amelyek a Filmalap Támogatási Szabályzata szerint filmgyártás esetében elszámolhatóak. A finanszírozási tervben a magyarországi költségek után igénybe vehető közvetett támogatást is tervezni kell.

 

Formai követelmények:

A beadott dokumentumokat cégszerűen alá kell írni és az oldalakat le kell szignálni. A benyújtott adatok valóságáért a pályázó büntetőjogi felelősséggel tartozik.

 

 A pályázat tartalmi követelményeit az online regisztrációs adatlap tartalmazza (itt elérhető).

 

Pályázati dokumentáció:

1.  Online regisztrációs adatlap kinyomtatva és aláírva 

 2. 120 napnál nem régebbi, eredeti hiteles cégkivonata, illetve nyilvántartásba vételt igazoló okirat  (Oktatási Hivatal által kiállított igazolás (1055. Budapest, Szalay utca 10-14, Oktatási Hivatal/Felsőoktatási Főosztály- kérelemre állítja ki)

 

3. a pályázó képviseletre jogosult vezetője képviseleti jogosultságának igazolása (aláírási címpéldány másolat),

 

4.  amennyiben nem a felsőoktatási intézmény a pályázó, az intézmény képviseletére jogosult vezető támogató nyilatkozata (eredeti dokumentum), 

 

 

 

 5.   komplex pályázati nyilatkozat - diplomafilmek (innen letölthető),

 6.   a mozgóképszakmai hatóság által a pályázó nyilvántartásba vételéről
hozott jogerős határozat másolata, 

 7.   a mozgóképszakmai hatóságnak a támogatás igénybevehetőségére vonatkozó
jogosultság (kulturális követelményrendszernek való megfelelés) megállapításáról szóló jogerős határozata (kulturális teszt és besorolás), 

 8.   gyártási költségvetési terv filmenként, 

 9.   finanszírozási terv és az azt alátámasztó dokumentumok (szerződések stb), 

 10.   amennyiben a produkció koprodukcióban valósul meg, a koprodukciós szerződés, 

 11.   pályázó képviselője aláírásával ellátott gyártási terv, 

 12.   pályázó képviselője aláírásával ellátott megvalósítási ütemterv, 

 13.   amennyiben szükséges, leírás a különleges technikai igényekről, elképzelésekről, 

 14.   a filmszerzőkkel és a főbb közreműködőkkel kötött szerződések, előszerződések, opciós nyilatkozatok(pl: producer hallgatóval megkötött szerződés), 

 15. a film alkotóit és tervezett közreműködőit felsoroló stáblista,

 16.   egyéb eredeti dokumentumok, amelyek hitelt érdemlően igazolják, hogy
a pályázó a forgatókönyv, illetve szinopszis, filmalkotás létrehozásához szükséges
felhasználási jogaival rendelkezik, 

 17.   szinopszis, valamint, ha már rendelkezésre áll, treatment vagy forgatókönyv,

 18.   a pályázat kedvező elbírálása szempontjából releváns adatokat
tartalmazó dokumentumok (ha van ilyen). 

 19.   szükség esetén a pályázati díj befizetését igazoló okirat másolata, 

 20. a teljes pályázati dokumentáció CD-n mellékelve (scannelt, pdf formátumú dokumentumokkal)