Eljárásrend mozgóképszakmai képzések támogatására (2022)

 
A Nemzeti Filmintézet Közhasznú Nonprofit Zrt. (továbbiakban: Támogató) a mozgóképről szóló 2004. évi II. törvény (továbbiakban: Mktv.) 12. § (3) bekezdés f) pontja szerint és a Támogató Támogatási Szabályzatában (továbbiakban: Támogatási Szabályzat) foglalt elvekkel összhangban mozgóképszakmai képzések közvetlen, vissza nem térítendő támogatására vonatkozó eljárást az alábbiak szerint határozza meg.

Az egyedi kérelmeket a Támogató Filmszakmai Döntőbizottsága bírálja el.  

Támogató az érdeklődők részére az egyedi kérelem benyújtását megelőzően, 2022. február 9. napján 10:00 órakor, online tájékoztatót tart. Részvételi szándékát ezen a linken tudja jelezni.

I.   Támogatási célok  

1.1.  A Támogató céljának tekinti a filmipar szakemberigényének kielégítését célzó, a filmalkotás előállítása során felhasználható speciális szakismeret, kompetencia megszerzésének vagy fejlesztésének támogatását, annak érdekében, hogy magas színvonalú mozgóképszakmai képzés révén a Támogató tényleges szakmai ismeretekkel, hazai és nemzetközi viszonylatban is értékes jártassággal, számottevő elméleti és gyakorlati tapasztalattal bíró emberi erőforrást biztosítson a hazai filmipar számára. A képzés elkezdésével a képzésben résztvevő jogosulttá válik, hogy regisztráljon a www.filmesgyakornok.hu adatbázisában, ahol lehetősége lesz gyakorlatot szerezni a filmalkotások gyártása és utómunkája során.  

II.   A rendelkezésre álló forrás megnevezése  

2.1. Magyarország 2022. évi központi költségvetéséről szóló 2021. évi XC. törvény XLVII. Gazdaság-újraindítási Alap fejezet, 1. Központi kezelésű előirányzatok cím, 4. Az állami vagyongazdálkodás gazdaság-újraindítási központi kezelésű előirányzatai alcím, 2. A Nemzeti Filmintézet Közhasznú Nonprofit Zrt. támogatása jogcímcsoport  

2.2. A kérelmet benyújtó felnőttképzést, szakmai képzést folytató intézmények vagy felsőoktatási intézmények, és egyéb képzési helyek szintjén a eljárásrend alapján juttatott támogatás nem minősül az az Európai Unió működéséről szóló szerződés (a továbbiakban: EUMSZ) 107. cikk (1) bekezdése szerinti állami támogatásnak, amennyiben ezen képzési hely, csak a képzési szerződés szerinti oktatási feladat ellátása körében felmerült indokolt költségei elszámolására jogosult, és az esetleges gazdasági előnyt egyébként továbbadja a képzésben résztvevőnek.  

A képzésben résztvevő magánszemélyek szintjén a jelen eljárásrend alapján nyújtott támogatás nem minősül az EUMSZ 107. cikk (1) bekezdése szerinti állami támogatásnak, tekintettel arra, hogy ezen magánszemélyek nem tekintendők vállalkozásnak az EUMSZ 107. cikk (1) bekezdésének alkalmazásában.  

Amennyiben a képzésben résztvevő magánszemély nevében a képzési szerződést vállalkozás köti meg, abban az esetben a támogatási intézkedés az EUMSZ 107. cikk (1) bekezdése szerinti állami támogatásnak minősül és azzal kapcsolatban az Európai Unió működéséről szóló szerződés 107. és 108. cikke alkalmazásában bizonyos támogatási kategóriáknak a belső piaccal összeegyeztethetővé nyilvánításáról szóló, 2014. június 17-i 651/2014/EU rendelet (a továbbiakban: 651/2014/EU bizottsági rendelet) 31. cikke szerinti képzési támogatás szabályai, továbbá jelen eljárásrend 5.2. pontjában foglaltak alkalmazandók.    

III.  Az egyedi kérelmek benyújtásának határideje, helye és módja  

3.1. Az egyedi kérelmek 2022. január 25. napjától 2022. március 1. éjfélig folyamatosan benyújthatók. Az egyedi kérelmeket a támogatás terhére elszámolni kívánt tevékenység megkezdése előtt kell benyújtani, a képzés kizárólag a támogatási szerződés megkötését követően indítható.  

3.2.      Az egyedi kérelmek kizárólag elektronikus úton nyújthatók be, Támogató papíralapon egyedi kérelmet nem fogad be. Az egyedi kérelem benyújtásakor a kérelmező a Támogató pályázatkezelő felületének használatára köteles, amely a Támogató honlapjáról elérhető. Az egyedi kérelem benyújtásának időpontja a rögzített adatok beküldésének időpontja. Az egyedi kérelmek mellékleteit a kérelmező az adatok kitöltésével egyidejűleg elektronikus úton küldi meg a Támogató részére. A kérelmezők képzésenként külön kötelesek az egyedi kérelmeiket benyújtani, az eljárásrend 2. számú mellékletének 1-5. pontjaiban megjelölt dokumentumokat elegendő egy egyedi kérelemhez csatolni, amennyiben egy kérelmező több képzésre nyújt be egyedi kérelmet.    

 

IV.    Az egyedi kérelmek benyújtására jogosultak és kizártak meghatározása  

4.1.  Egyedi kérelmet mozgóképszakmai hatóság által nyilvántartásba vett felnőttképzést, szakmai képzést folytató vagy felsőoktatási intézmények, és egyéb képzési helyek nyújthatnak be, amelyek jogosultak bármely, az eljárásrend 1. számú mellékletében meghatározott képzések folytatására.  

4.2.   A támogatásból kizártak körét a Támogatási Szabályzat határozza meg.  

4.3.   A 651/2014/EU bizottsági rendelet 31. cikkére vonatkozó további kizárási okokkal kapcsolatban a Támogatási Szabályzatban foglaltak az irányadók.  

 

V.     Az egyedi kérelmek tartalmi és formai követelményei  

5.1.  Az egyedi kérelemben részletesen bemutatandó a képzések finanszírozási hátterének rendelkezésre állása, a képzési program, tematika (óraszám, elméleti és gyakorlati órák bemutatása), az oktatók neve és szakmai tapasztalata, az oktatáshoz használandó segédanyagok, technológia, az igényelt támogatás mértéke és a támogatás felhasználásának módja. A támogatás összegét a kérelmező teljes egészében az egyedi kérelem tárgyát képező képzés IX. pontban felsorolt költségeire jogosult és köteles felhasználni. Mivel a támogatási cél végső kedvezményezettje a képzésben résztvevő/hallgató, a kérelmező a támogatás által a képzésben résztvevő hallgatóknak/résztvevőknek egységesen térítésmentes képzést vagy – az 5.2 pontban foglalt kivétellel - egyenlő mértékű térítési díj-kedvezményt köteles biztosítani. Az egyes képzések nem vonhatók össze, kivéve, ha a képzésekhez kapcsolódó elméleti órák közösen megtarthatók.

5.2.      Amennyiben a résztvevő nevében a képzési szerződést vállalkozás köti meg, legfeljebb 50% térítési díjkedvezmény biztosítható. Ebben az esetben a térítési díjkedvezmény a 651/2014/EU rendelet 31. cikke szerinti képzési támogatásnak minősül. Nem nyújtható térítési kedvezmény nehéz helyzetben lévő vállalkozás részére (az európai uniós versenyjogi értelemben vett állami támogatásokkal kapcsolatos eljárásról és a regionális támogatási térképről szóló 37/2011. (III. 22.) Korm. rendelet 6. §-a értelmében).

5.3.      A felnőttképzésről  szóló 2013. évi LXXVII. törvény 2/A.§ (2) bekezdés b) pontja alapján „Ha a felnőttképző - a belső képzés és jogszabály alapján szervezett oktatás és képzés kivételével - részben vagy egészben az államháztartás terhére nyújtott költségvetési támogatásból vagy európai uniós forrásból megvalósuló oktatást vagy képzést szervez, e felnőttképzési tevékenységét a szolgáltatási tevékenység megkezdésének és folytatásának általános szabályairól szóló törvény szerinti engedély alapján végezheti.” A támogatási szerződés megkötéséhez a képzési tevékenységhez kapcsolódó engedély benyújtása szükséges.  

5.4.  Az egyedi kérelmekhez csatolandó dokumentumokat a jelen eljárásrend 2. számú melléklete határozza meg.    

 

VI.    A hiánypótlás lehetősége és feltételei  

A hiánypótlás feltételeit a Támogatási Szabályzat határozza meg.

 

VII.  Az elbírálás határideje, főbb szempontjai, az eredményről történő értesítés módja és határideje  

7.1.      A Filmszakmai Döntőbizottság a döntését a hiánytalan dokumentáció benyújtásától számított 60 napon belül hozza meg. Indokolt esetben a Támogató az elbírálási határidőt újabb 60 nappal meghosszabbíthatja, amelyről a kérelmezőt elektronikus úton értesíti. A hiánypótlás időtartamával az elbírálás határideje meghosszabbodik.  

7.2.      Az egyedi kérelmek elbírálásában az adott szakterületen jártas szakértők is közreműködnek. Nem lehet szakértő a kérelmező tulajdonosa, vezető tisztségviselője, alkalmazottja, a kérelmezővel egyéb munkavégzésre irányuló jogviszonyban álló személy, valamint ezek közeli hozzátartozója (Ptk. 8:1.§. 1. pont). A szakértők az egyedi kérelmeket szakmai szempontból értékelik. A szakértők személye a kérelmezők és támogatottak számára nem megismerhető.  

Az egyedi kérelmek elbírálása során a Filmintézet különösen az alábbiakat értékeli:

-       képzési program és tematika kidolgozottsága és tartalma,
-       tanárok megfelelősége és szakmai tapasztalata (elmúlt tíz évből szerzett korszerű filmes, szakmai és legalább kétéves tanítási gyakorlat),
-       képzés céljának megvalósulása (szakmai ismeretek, kompetenciák),
-       tervezett létszám (mennyire hatékony a képzés szempontjából),
-       képzés ütemezése, képzés időtartama, illetve a tervezett óraszám megfelelősége,
-       gyakorlat/elmélet aránya,
-       tárgyi feltételek biztosításának módja,
-       gyakorlat megfelelősége,
-       felvételi követelmény és eljárás,
-       vizsga követelmény és az eljárás megfelelősége,
-       szakmai angol képzés megfelelősége.

7.3.      A képzésekkel szemben támasztott követelmények

-       a támogatási szerződés megkötéséig a kérelmező rendelkezzen az 5.3 pont szerinti engedéllyel,
-       a kérelmező rendelkezzen a képzés személyi és tárgyi feltételeivel,
-       a képzési terv segíti az adott szakma elméleti és gyakorlati elsajátítását,
-       a képzés lehet meglévő képzés vagy készülhet speciálisan erre a támogatási célra,
-       felvételi követelmények, minőségbiztosítás, a vizsgafeladatok, vizsgakövetelmények és vizsgáztatás menetének részletes bemutatása,
-       tanórákra bontott részletes oktatási tematika és tanmenet, pontosan feltüntetve az elméleti és gyakorlati órákat, illetve feladatokat,
-       online megtartott órák esetében a részvétel igazolása jelenléti ívvel és képernyőfotóval,
-       megfelelő tapasztalattal és szakértelemmel rendelkező oktatók, vizsgáztatók biztosítása,
-       a megszerzett készségek alkalmazkodnak a mozgóképszakma jelenlegi és jövőbeli igényeihez,
-       a kérelmező szakmai angol nyelv oktatását is köteles biztosítani, ennek bemutatása,
-       a képzés 2022. október 31. napjáig elkezdődik,
-       a támogatás végső kedvezményezettjei a hallgatók/résztvevők, akiknek a kérelmező térítésmentes képzést vagy azonos mértékű térítési díjkedvezményt biztosít.
-       az egyedi kérelem alapján a Támogató intézményt nem támogat csak adott képzést, így intézmény fenntartási költségek (rezsi költségek) csak megfelelően alátámasztott dokumentumok alapján számolhatók el.
-       állami fenntartású támogatott intézmény esetében – a kettős finanszírozás elkerülése érdekében – a munkaviszonyban lévő oktatókkal, egyéb közreműködőkkel, a támogatott képzésben történő részvételre vonatkozóan külön megbízási szerződés megkötése szükséges.

7.4.      A Támogató döntésében meghatározza a támogatás összegét, a képzés tárgyát és óraszámát és az elvárt létszámot, valamint azon kötelező feltételeket, amelyek nem teljesülése esetén a támogatási döntés hatályát veszti, illetve a már megkötött támogatási szerződés felmondására adhatnak okot. A Támogató a támogatási döntés meghozatalát követő legfeljebb 10 munkanapon belül írásban tájékoztatja a kedvezményezettet a támogatási döntésről és gondoskodik a kedvezményezett nevének, valamint a támogatás összegének és módjának közzétételéről Támogató honlapján.  

VIII.    A maximális támogatási intenzitás mértéke  

8.1.    A támogatás összege legfeljebb a teljes költségvetés 80%-a lehet.  

8.2.    Amennyiben a résztvevő nevében a képzési szerződést vállalkozás köti meg, az 5.2. pont rendelkezései az irányadók a támogatási intenzitás vonatkozásában.  

8.3.    A támogatási intenzitás meghatározása során a Támogatási Szabályzat szerinti támogatáshalmozódási szabályokat figyelembe kell venni.  

 

IX.     A támogatásból elszámolható és el nem számolható költségek köre  

9.1.    A támogatás nyújtásáról szóló döntés napjától felmerült költségeket lehet elszámolni. A kérelmező kérelmére a Filmszakmai Döntőbizottság az elszámolható költségek kezdőnapját korábbi időpontban is meghatározhatja, azonban nem lehet korábbi az egyedi kérelem benyújtásának napjánál.  

9.2.   Elszámolható költségek:

a)    oktató, előadó tiszteletdíja és járuléka, közvetlenül a projekthez kapcsolódó útiköltsége, szállásköltsége,
b)   a terem- és eszközbérleti díj,
c)    hang- és képfelvétel költsége,
d)   szerkesztési, grafikai, nyomda- és sokszorosítási költség, reklám-, PR- és marketing költség,
e)    közvetlenül a képzési projekthez kapcsolódó adminisztrációs költségek, regisztrációs díjak, anyagok és fogyóeszközök, ide nem értve a pályázati anyag összeállításával, valamint a szerződéskötéshez szükséges módosításával kapcsolatban felmerülő költségeket,
f)    elkülönített bankszámla díja.

9.3.    A támogatás terhére kizárólag olyan költség számolható el, amely anyagköltségnek, igénybe vett szolgáltatások költségeinek minősül, illetve olyan bérköltség, személyi jellegű egyéb kifizetések, bérjárulékok, amelyek esetében a támogatott a kifizető. A bérköltség kizárólag a támogatási céllal összefüggésben számolható el.  

9.4.   Amennyiben a jelen eljárásrend 5.2. pontja szerinti állami támogatás nyújtására kerül sor, abban az esetben csak a 651/2014/EU rendelet 31. cikk (3) bekezdése szerinti költségek számolhatók el.  

 

X.   A támogatás felhasználására vonatkozó feltételek

10.1.   A nyertes kérelmezőkkel a Támogató támogatási szerződést köt. A támogatási szerződés megkötéséhez benyújtandó dokumentumokat a jelen eljárásrend 2. számú melléklet határozza meg.

10.2    Amennyiben a támogatási szerződésben vállalt résztvevői létszám a képzés indulásáig nem teljesül, a Támogató jogosult a támogatási szerződés azonnali hatállyal történő felmondására azzal, hogy a támogatott a felmondás napjáig, a képzés előkészítésével felmerült, igazolt és a Támogató által elfogadott költségeit a támogatás első részletének terhére elszámolhatja.

10.3.   A támogatási cél akkor minősül megvalósítottnak, amennyiben támogatott a támogatási összeggel és a támogatási cél teljes költségvetésével elszámolt és az elszámolást a Filmszakmai Döntőbizottság elfogadta.  

 

XI.    A folyósítás részletei  

11.1.   A Támogató a támogatást az egyes támogatási célokhoz igazodóan a támogatási szerződésben meghatározott ütemezés szerint nyújtja.  

 

XII.     A támogatás felhasználásával kapcsolatos ellenőrzés-tűrési és adatszolgáltatási kötelezettségre, valamint nyilvánossági követelményekre vonatkozó tájékoztatás  

12.1.    A Támogató a támogatás felhasználását a Támogatási Szabályzatában meghatározottak szerint ellenőrzi. Az ellenőrzés kiterjedhet a támogatott által megkötött szerződésekben részes olyan felekre is, akik a támogatási jogviszony teljesítésében közvetlen módon közreműködnek.   

12.2.    A Támogató a támogatás odaítélésével kapcsolatban a jelen eljárásrendben meghatározottakon kívüli adatok szolgáltatására is felhívhatja a támogatottat.  

XIII.     A támogatási döntés elleni kifogás benyújtásának lehetőségére vonatkozó tájékoztatás, a kifogás benyújtásának határideje és módja  

13.1.    A kérelmező, a kedvezményezett vagy a támogatott a Támogatónál kifogást nyújthat be, ha az eljárásra, a támogatási döntés meghozatalára, a támogatási szerződések megkötésére, a támogatás folyósítására, visszakövetelésére vonatkozó eljárás jogszabálysértő, a Támogatási Szabályzatba az eljárásrendbe vagy a támogatási szerződésbe ütközik.  

13.2.    Nem nyújtható be kifogás az olyan döntés, intézkedés ellen, amely a kérelmezőre, a kedvezményezettre vagy a támogatottra vonatkozó jogot, kötelezettséget közvetlenül nem állapít meg.  

13.3.    A kifogás benyújtására az államháztartásról szóló törvény végrehajtásáról szóló 368/2011. (XII. 31.) Korm. rendelet (a továbbiakban: Ávr.) 102/D. §-ában foglaltak az irányadók. A kifogás a nfi@nfi.hu e-mail címre nyújtható be.  

XIV.      Felvilágosítás lehetősége  

Az eljárásrenddel és a benyújtott egyedi kérelemmel kapcsolatban felvilágosítás a nfi@nfi.hu e-mail címen kérhető.  

XV.       Egyéb rendelkezések    

15.1.   Támogató jogosult az eljárásrend módosítására az Ávr. rendelkezései szerint.  

15.2.   Amennyiben a jelen eljárásrend 5.2. pontja szerinti állami támogatás nyújtására kerül sor, az azzal kapcsolatos közzétételi kötelezettség teljesítésére vonatkozóan a Támogatási Szabályzatban foglalt rendelkezések az irányadók.  

15.3.    Az eljárásrenddel kapcsolatos adatvédelmi tájékoztató az alábbi linken érhető el:  

https://nfi.hu/hu/rolunk/adatkezelesi-tajekoztatok/adatkezelesi-tajekoztatok-cikkek/a-nemzeti-filmintezet-kozhasznu-nonprofit-zrt-mozgokepszakmai-celokra-eloiranyzott-forrasok-elosztasaval-osszefuggo-palyazatkezelesevel-kapcsolatos-adatkezelesrol

15.4.    Az eljárásrendben nem szabályozott kérdések tekintetében a Támogató Támogatási Szabályzata az irányadó.

         


1. melléklet

Képzési területek      

Berendező

A berendező a díszlettervező utasításai szerint berendezi a díszletet, azaz elhelyez benne minden tárgyat, ami szükséges az adott jelenet felvételéhez. Fontos, hogy a berendező mélyrehatóan ismerje az egyes korok, stílusok jellegzetességeit, divatját, tárgykultúráját. A berendező feladatai közé tartozik a film előkészítése során a szükséges kellékek beszerzésének és a helyszínek berendezésének irányítása.  

DIT

A DIT a Digital Imaging Technician rövidítése, mely magyarul digitálisrögzítés-technikust jelent, akinek alkalmazása a filmgyártás során a digitális nyersanyag használatával vált szükségessé. A DIT a forgatás előtt gondoskodik a megfelelő beállításokról, hogy a kamera a legjobb minőségben rögzítse a képet. A forgatás során ellenőrzi a digitálisan rögzített kép minőségét, és azt, hogy az megfeleljen az operatőr által elképzelt képi világnak. Ennek keretében az operatőr kérései szerint elvégzi a felvételek szükséges finomhangolását és a felvett anyagon az utólagos digitális módosításokat (például színek változtatása). Feladata a digitálisan rögzített anyag kezelése, tárolása, biztonsági mentése és továbbítása is.  

Díszletrajzoló (draftsman)

A díszletrajzoló feladata a production designer/art director utasításainak megfelelően egyes díszletelemek műszaki és kiviteli terveinek elkészítése, illetve a velük való folyamatos konzultáció. További feladatai közé tartozik a szakkivitelezőknek (asztalos/ács/lakatos/szobrász) a kivitelezéshez szükséges referenciák, rajzok és csomópontok prezentálása, illetve a helyszín felmérése, a felmérési rajzok elkészítése és az elkészült kiviteli tervek alapján a gyártás nyomon követése.  

Felvételvezető / location manager

A felvételvezető a gyártásvezető közvetlen munkatársa. A gyártáselőkészítés során a felvételvezető a rendezővel és a látványtervezővel szorosan együttműködve próbálja megtalálni az ideális forgatási helyszíneket, ebben, ha szükséges, több helyszínkereső (location scout) segíti. A felvételvezető felelős a kiválasztott helyszínek forgatáshoz szükséges feltételeinek biztosításáért, így többek között: beszerzi a forgatáshoz szükséges engedélyeket (pl. önkormányzattól, rendőrségtől), megegyezik a bérleti díjban, gondoskodik a parkolásról, az áramellátásról, a zajcsökkentésről stb. A forgatás megkezdését követően a felvételvezető irányítja a helyszínek logisztikáját, valamint ő felel a szabályok betartásáért és a biztonságért. A forgatás befejeztével biztosítja a szükséges helyreállításokat és a takarítás megszervezését, illetve jegyzőkönyvet aláíratva a forgatási helyszínt a tulajdonosnak visszaadja.  

Filmes sminkes kisegítő

A filmes sminkes kisegítő a sminkmester munkáját segíti a filmforgatáson. Az, hogy milyen szakmai tudásra van szüksége, függ attól is, hogy milyen típusú filmbe kerül. Kisegítésnél minden esetben van egy vezető sminkes, aki szakmai tapasztalatuk/tudásuk alapján osztja be a sminkeseket. Fontos elvárás, hogy alapvető feladatokat önállóan a kisegítőkre lehessen bízni, és hogy ismerjék az egyes korok sminkjeit. Készíthetnek natúr és esti sminket vagy akár koszolást.  

Focus puller

A focus puller az operatőrrel dolgozik, és az a feladata, hogy gondoskodjon a kép élességéről: a kamera fókuszát folyamatosan állítja az éppen filmezett személy vagy tárgy kamerához közeledésének vagy távolodásának megfelelően. Kulcsfontosságú, hogy a munkáját hibátlanul végezze, mert az életlen snitt utólag nem javítható.  A kameraasszisztens a focus puller felügyelete mellett gondoskodik a kamerák és tartozékainak megfelelő karbantartásáról és tárolásáról is, ő készíti elő a snitt rögzítéséhez használt lencséket és szűrőket. A felvétel kezdetekor használja a csapót. A forgatási nap végén ellenőrzi a felszerelést, és ha hibát talál, intézkedik a javítást vagy a cserét illetően.  

Naplóvezető

A naplóvezető hidat képez a forgatás és az utómunka között. Fő feladata, hogy részletes jegyzőkönyvben pontosan rögzítse a felvételek technikai (kép, hang, kameramozgatás) paramétereit. Feljegyzi a kameraállásokat és kameramozgásokat, a nyersanyagérzékenységet, a kamerabeállításokat, a felvételhez használt objektíveket, az adott snitt hosszát és rövid tartalmát. Fontos továbbá rögzítenie bármilyen eltérést a forgatókönyvtől, illetve azt, hogy egy-egy felvétel használhatóan sikerült-e vagy sem. A forgatásról készített napló elsősorban a vágó (asszisztens) munkájához szükséges, akinek segít eligazodni, hogy a leforgatott anyagban minden snitt beazonosítható legyen. A forgatás során a rendező mellett az operatőrrel és hangmérnökkel egyeztetve naplózza a forgatókönyvtől eltérő változásokat. További feladata figyelni, hogy az egyes beállítások között a történések képi megjelenítése folytatólagosan következzen egymás után.    

Producer asszisztens

A pályázatokkal foglalkozó kolléga segítése filmgyártási oldalról, különös tekintettel a gyártási pályázatokhoz és a támogatási szerződések megkötéséhez szükséges anyagok összeállításában.
Sikeres pályázat esetén az adott támogatóval a támogatási szerződés előzetes egyeztetése, megkötése után pedig a szerződéses feltételrendszer folyamatos nyomon követése, az ott meghatározottakra való felkészülés, beszámolók készítése. Kapcsolattartás a könyvelőirodával.
A költségvetés, valamint a költségek folyamatos nyomon követése – egyrészt kontrolling, másrészt cashflow oldalról. A játékfilmeknél, illetve a nagyobb lélegzetű sorozatoknál/tévéfilmeknél a gyártásvezetővel a havi bontású cashflow előzetes kidolgozása, annak egyeztetése a produkciós könyvelőirodával, hitelszerződéshez szükséges információk begyűjtése, kidolgozása, egyeztetése.
A produkció aktuális státuszának szemmel tartása nemcsak pénzügyi, de szakmai oldalról is (előkészítés / gyártás / utómunka / elszámolási periódus).
A produkción dolgozó belső emberekkel (produkciós asszisztens, producer asszisztens, stb) az adott projektet érintő dokumentációk/anyagok rendben tartása, a szerverre történő frissítés, mentés felügyelete.    

Produkciós koordinátor

A produkciós koordinátor a gyártásvezető irányítása alapján a film előkészítése és forgatása során felmerülő adminisztratív feladatokat látja el. Közreműködik a különböző részlegekkel történő kapcsolattartásban, gondoskodik arról, hogy a részlegek mindig a legfrissebb forgatókönyvből, diszpóskönyvből és gyártási tervekből dolgozzanak, nyilvántartásokat készít és vezet a produkció szerződéseiről, a munkatársak túlóráiról. Az irodából segíti az engedélyezési, valamint bérleti szerződéskötési feladatokat, utaztatások esetén intézi a repülőjegy vásárlás, szállásfoglalás, biztosítási ügyintézés feladatait. Az utómunka koordinátorral együttműködve részt vesz az utómunkálatokkal kapcsolatos adminisztratív feladatok ellátásában. 

Produkciós pénzügyes  

A produkciós könyvelő és a gyártó cég utasításai alapján a költségvetés szerinti költséghelyekre jegyzi, illetve gyűjti a felmerülő költségeket, egyúttal folyamatos költségfigyelést végez. Feladata kiterjed a céges könyvelő számára történő előkészítésre is, figyeli és ellenőrzi a számlák alaki és tartalmi megfelelősségét, ellenőrzi, hogy a számlakiállítás a szerződésben foglaltak szerint történik-e. A fentieken kívül segít a gyártásvezető és a producerek számára elkészíteni a cashflow tervet, folyamatosan kimutatásokat vezet a túlórákról, azok kifizetéséről, utazások esetén napidíjak és külföldi kiküldetések költségeiről, egyéb devizás kiadásokról. Begyűjti a bankkivonatokat, és előkészíti az utalandó tételeket, valamint gondoskodik a pénztáros számára a szükséges készpénz biztosításáról.  Bérmunka, koprodukciós film, valamint jelentősebb produkciók esetén nyilvántartást vezet az ÁFA visszaigénylés aktuális állapotáról, illetve szükség esetén a külföldi partnereknek költségjelentést készít az elkülönített bankszámla egyenlegének folyamatos figyelésével.    

Rendezőasszisztens

A rendezőasszisztens feladatai szerteágazóak és összetettek. Az első rendezőasszisztens a rendező közvetlen munkatársa, akinek a másodasszisztens, illetve nagyobb költségvetésű filmek estében a harmadasszisztens segíti a munkáját. A produkció gyártáselőkészítése során feldolgozzák a forgatókönyvet, összeállítják a részlegek igénylistáját (diszpóskönyv), és ezek alapján elkészítik a gyártási tervet. Folyamatosan nyomon követik, hogy a forgatás során a rendező utasításainak, és a gyártási tervnek megfelelően haladjanak a munkálatok. A gyártási terv alapján összeállítják a napi forgatási munkatervet (call sheet), amely többek között meghatározza a részlegek, színészek pontos napi feladatát, beleértve a forgatandó jeleneteket, és az azokhoz szükséges felkészülés menetrendjét. A gyártási helyszíneken azért felelnek, hogy minden és mindenki időben forgatásra készen álljon és a helyén legyen.    

Transzport koordinátor

A transzport koordinátor a felelős azért, hogy mindenki (szereplők és crew) és minden, ami a napi forgatási munkához szükséges, a megfelelő helyre és időben érkezzen, ami a produkció méretétől függően akár napi több száz embert is jelenthet.
Feladata a személygépkocsik, minibuszok, teherautók, pótkocsik és egyéb járművek szervezése és megrendelése. Külső helyszínen a transzport koordinátor megszervezi a felszerelés mozgatását a forgatás helyszínére, majd vissza a raktárba. Valamint annak biztosítását, hogy bármely helyszínre érkező jármű fennakadás nélkül be- és kihajthasson.
Tisztában van a produkció belső működésével, az egyes részlegek feladataival, a produkció gyártási terve alapján napokra előre megtervezi a transzport-feladatokat. Ismeri a produkciónak a biztonságra vonatkozó előírásait (HSA). Tisztában van az áruszállításra vonatkozó jogszabályok tartalmával, szakirányú végzettséggel rendelkezik - ismeri és a napi munkában alkalmazni tudja a “tachográf szabályokat”. A gyártás előtti specifikációk alapján meghatározzák a szállítási részleg költségvetését is.              

 

2. melléklet

Az egyedi kérelemhez elektronikusan csatolandó dokumentumok  

1.     online regisztrációs adatlap előzetes kitöltése, amely a Támogató honlapján elérhető;
2.     a mozgóképszakmai hatóság által a kérelmező nyilvántartásba vételéről hozott határozata;
3.     a kérelmező képviseletre jogosult vezetője képviseleti jogosultságának igazolása (aláírási címpéldány);
4.     komplex pályázati nyilatkozat (a megadott sablon szerint);
5.     a kérelmező rövid bemutatása (legfeljebb 3 oldal terjedelemben);
6.     költségvetési terv képzésenként (a megadott sablon szerint);
7.     finanszírozási terv képzésenként (a megadott sablon szerint);
8.     önrész igazolás (bankszámla kivonat vagy főkönyvi karton);
9.     megvalósítási ütemterv;
10.  a kérelmező képviselője aláírásával ellátott képzési program, részletes oktatási tanmenet és tematika, vizsgafeladatok, követelmények és vizsgáztatás menetének részletes tervezete, a képzéssel szemben támasztott követelmények (a megadott sablon szerint);
11.  a képzés ismérveit összesítő táblázat (a megadott sablon szerint);
12.  az oktatók szakmai önéletrajzai és velük kötött előszerződések, vagy szándéknyilatkozatok, (amennyiben egy oktató több képzésben vesz részt elegendő az önéletrajzát egyszer mellékelni);
13.  amennyiben szükséges eszköz- és helyszínbérleti szándéknyilatkozatok vagy előszerződések, valamint a felnőttképzési szerződés mintája, amely tartalmazza a Támogató által kért kötelező elemeket.  

A Támogató további iratok csatolását és adatokat kérhet a kérelmezőktől amennyiben az az egyedi kérelem elbírálásához szükséges.  

 

   A támogatási szerződés megkötésekor eredetben csatolandó iratok

(NEM AZONOSAK AZ EGYEDI KÉRELEMHEZ BENYÚJTANDÓ IRATOKKAL)  

 

1.     a kérelmező szervezet képviseletre jogosult eredeti aláírási címpéldánya;
2.     adatváltozás esetén, ha a kérelmező szervezet nem gazdasági társaság, a bírósági nyilvántartásba vételt igazoló okirat;  
3.     amennyiben a támogatott a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) köztartozásmentes adózói adatbázisában nem szerepel, a NAV által kiállított 30 napnál nem régebbi ún. „nemleges igazolás”;
4.     iparűzési adó esetében a székhely/lakóhely szerinti önkormányzat által kiállított 30 napnál nem régebbi ún. „nemleges igazolás” (Budapesten a Fővárosi Önkormányzat az illetékes);
5.     a támogatott elkülönített bankszámlájának száma, amelyen a támogatás összegének felhasználása elkülönítetten nyilvántartható (projekttársaság esetén a számla megjelölése);
6.     felhatalmazó levél azonnali beszedési megbízásra a támogatott valamennyi bankszámlájára vonatkozóan;
7.     komplex szerződéskötési nyilatkozat (a Támogató honlapjáról letölthető);
8.     saját forrás/önrész igazolása (önrész esetén);
9.     az eljárásrend 5.3. pontja szerinti engedély, felnőttképzési nyilvántartásba vételi szám;
10.  felnőttképzési szerződés minta;
11.  helyszínbérleti szerződés másolata;
12.  a tárgyi- és eszközfeltételekre vonatkozó szerződések másolata;
13.  oktatókkal kötött szerződések másolata.