Újabb négy film forgatása kezdődhet el a Filmalap támogatásával

 
Pejó Róbert, Fazekas Csaba, Goda Krisztina és Salamon András kezdheti el hamarosan új filmje forgatását a Magyar Nemzeti Filmalap támogatásával a Filmszakmai Döntőbizottság legutóbbi döntésének értelmében.

Pejó Róbert (Dallas Pashamende, Látogatás) rendezésében, az Új Budapest Filmstúdió produkciójában készülő Mancs című film a legendás magyar mentőkutya életet visz vászonra. A forgatás július végén kezdődik; a mesés és valós elemeket vegyítő családi film jövő ősszel kerülhet a mozikba. A Mancs producere Kántor László. A Filmalap 250 millió forint gyártási támogatással járul hozzá a mozifilm elkészültéhez.
Törőcsik Marival, Csákányi Eszterrel, Ónodi Eszterrel, Törőcsik Franciskával és Kulka Jánossal a főszerepekben Fazekas Csaba (Boldog születésnapot!Swing címmel július végén kezdi forgatni zenés romantikus vígjátékát. Az Unio Film produkciójában készülő film 300 millió forint gyártási támogatásban részesül, producere Bodzsár István. A tervezett mozibemutató 2014 februárja.
A Csak szex és más semmi, a Szabadság, Szerelem és a Kaméleon című filmeket jegyző Goda Krisztina októberben kezdi forgatni Kakukkfiók munkacímen futó új filmjét. A Megafilm gyártásában készülő játékfilmet 420 millió forinttal támogatja a Filmalap, a producer Kálomista Gábor.
Salamon András (Zsötem, Getno) Nemzeti Dokumentumfilm címmel forgat a Nemzeti Színházról, társulatáról és előadásairól. A Filmalap 10 millió forinttal támogatja a kreatív dokumentumfilm létrejöttét, melynek bemutatója már az év végére várható.

A MNF legutóbbi döntése