Új magyar filmek várnak a moziban!

Vissza a moziba! - A Borbély Alexandra főszereplésével készült Spirál már látható a mozikban, az Űrpiknik július 1-jén, a Becsúszó szerelem július 15-én, az Így vagy tökéletes pedig augusztus 19-én, a Toxikoma szeptemberben érkezik a magyar mozikba.

Hamarosan négy új magyar film mutatkozik be a szélesvásznon a nagyközönség számára.

 

Május 13-tól már látható a mozikban Felméri Cecília Spirál című filmje.

Spirál szinopszis:

A Spirál egy thriller elemeket tartalmazó, humorral finoman átszőtt lélektani dráma, melyben egy furcsa háromszögtörténet bontakozik ki egy férfi és két nő között. Főszereplői az Oscar-jelölt, Arany Medve-díjas Testről és lélekről Európai Filmdíjas főszereplőnője, Borbély Alexandra, az Arany Medve-díjas Bogdan Dumitrache román művész és Kiss Diána Magdolna.

Főszereplők: Borbély Alexandra, Bogdan Dumitrache, Kiss Diána Magdolna

 Spirál

Május 20-án érkezett a mozivászonra Gothár Péter filmje, a Hét kis véletlen.

Hét kis véletlen szinopszis:

Gertrúd, a restaurátor férjével és kamaszfiukkal folytatott családi életbe belefáradt középkorú zenetanárnő világát fenekestül felforgatja, mikor váratlanul felbukkan régi tanítványa, a gyönyörű Albán. Albánnal nemcsak az a probléma, hogy nő. Jelenlétében akadálytalan az átjárás a valóság, az emlékek és az álmok között, megkérdőjeleződik múlt, jelen és jövő, évtizedes családi szerepek indulnak változásnak.

Főszereplők: Rezes Judit, Mészáros Blanka, Mészáros Máté, Börcsök Olivér, Börcsök Enikő, Básti Juli

Május 27-én Kocsis Ágnes Éden című filmje is bemutatkozott a hazai köszönségnek.

Éden szinopszis:

Egy film arról, hogy az emberiségnek már nincs hová menekülnie saját maga elől. Éva allergiás a kémiai anyagokra, a légszennyezésre, a rádióhullámokra és az elektromos mezőre. Teljes elszigeteltségben kell élnie, környezetével nem érintkezhet. Akár a legapróbb figyelmetlenség is a halálát okozhatja. Kizárólag öccsével és a rajta állandóan kísérletező orvosokkal van kapcsolata. Egy napon pszichiáter érkezik, hogy kiderítse, Éva betegsége valódi vagy csak a képzeletének szüleménye. Vajon elég-e a szeretet, hogy Évát megmentse? 

Főszereplők: Lana Baric, Daan Stuyven, Bocskor-Salló Lóránt, Maja Roberti, Makranczi Zalán, Kardos Róbert

Július 1-én érkezik az elsőfilmes Badits Ákos dramedyje, az Űrpiknik.

Űrpiknik szinopszis:

A különc egyetemista lány, Panna (Walters Lili) gyerekkorától kezdve próbál az űrbe küldeni jeleket, válaszra várva. Annak ellenére, hogy az egyetemen senki nem veszi őt komolyan, elmélete mégis bizonyítást nyer: hatására ugyanis a Földre érkezik a saját világában hasonlóan kirekesztett űrlény Fiú (Takács Zalán). Ha ez önmagában nem lenne elég sokk, a jövevény közli Pannával: a bolygó pusztulásra van ítélve, őt magát pedig egyedül az érdekli, hogy megmentse rajongása tárgyát, Zalatnay Sarolta művésznőt.

Az elsőfilmes Badits Ákos rendező, és a forgatókönyvet jegyző Benedek Ágota, a Rumbarumbamm című nagysikerű könyv szerzőjének filmje egy eszeveszett éjszaka történetét meséli el. Különc főszereplőik nem kevesebb dolgot vállalnak magukra, mint a bolygó megmentését, ráadásul kalandjaik során saját múltjukkal is szembe kell nézniük – már csak az a kérdés, hogy melyik probléma a súlyosabb.

Főszereplők: Walters Lili, Takács Zalán, Varga Veronika, Lengyel Benjámin  


Varsics Péter első mozifilmje, az Így vagy tökéletes címet viselő romantikus dramedy augusztus 19-én mutatkozik be szélesvásznon.  

Így vagy tökéletes szinopszis:  

Varsics Péter első mozifilmjében rengeteg humorral és érzelemmel mesél egy ezoterikus sikerkönyvszerző (Béres Márta) és egy magát tehetséges szépírónak gondoló, kiégett reklámos (Fekete Ernő) hazugságokkal és önbecsapásokkal teli kapcsolatáról. A romantikus dramedy a ma Budapestjén a reklámügynökségek, könyvkiadók és a közösségi média felszínes és álnok világában játszódik.  

Főszereplők: Fekete Ernő, Béres Márta, Hais Dorottya, Trokán Nóra, Lengyel Tamás   

 

 

Herendi Gábor legújabb mozifilmje, a Toxikoma szeptemberben érkezik a mozikba.  


Toxikoma
szinopszis:  

Herendi Gábor új közönségfilmje, a Toxikoma, Szabó Győző azonos című önéletrajzi írásán alapul, mely a két főhős, a drogos alfahím (Szabó Győző szerepében Molnár Áron) és az istent játszó pszichiáter (Csernus Imre szerepében Bányai Kelemen Barna) egymásnak feszüléséről és baráttá válásáról szól. A könyv a népszerű színész életének legnehezebb éveit eleveníti fel, egy hosszú évekig tartó drogos zuhanást, melynek végén minden szétesik Győző körül, aki végül rászánja magát az elvonókúrára. Itt találkozik Csernus doktorral, s innen indul a film, ami azt az ego harcot mutatja be, ami a két domináns férfi között zajlott a pszichiátrián. Mindketten bejárják a saját útjukat és megtanulnak valamit a másiktól, amitől a saját életüket is jobb irányba fordítják. Győző és Csernus egymással harcol, de egy ponton mindkettejüknek el kell jutni a felismerésig, hogy csak közösen juthatnak előre, és hogy van valami, amiben csak a másik segíthet rajtuk.  

Főszereplők: Molnár Áron, Bányai Kelemen Barna, Török-Illyés Orsolya  

Toxikoma

Nagy Dénes Ezüst Medve-díjas, koprodukióban készült filmje, a Természetes fény szeptemberben mutatkozik be a magyar mozikban.

Természetes fény szinopszis:  

A második világháborúban a keleti fronton harcoló alakulatok mellett csaknem százezer magyar katona teljesített szolgálatot a front mögötti területeken. A Természetes fény a Szovjetunió megszállt vidékein játszódik, egy kiismerhetetlen, mocsaras erdőségben. Semetka István, egy magyar földműves, szakaszvezetőként teljesít szolgálatot az egyik gyalogos honvéd alakulatnál, amely a vidéket járva eldugott orosz falvakban illegális partizáncsoportok után kutat. A történet a katonák mindennapjait mutatja be Semetka szemszögén keresztül, aki parancsnokának váratlan halála miatt súlyos terhet kap a vállára.

Főszereplők: Szabó Ferenc, Garbacz Tamás, Bajkó László, Franczia Gyula

Természetes fény (Fotó: Dobos Tamás)

Tolvaly Ferenc rendezésében szeptemberben kerül moziba a Szent Ignác útja című dokumentumfilm.

Szent Ignác útja

A spanyolországi történelmi helyszíneken forgatott 90 perces dokumentumfilm, a Szent Ignác útja négy fiatalember (két nő és két férfi) önismereti útjának szemtanúja – a film elsőként mutatja be, hogyan válik egy zarándoklat lélekúttá.