Tájékoztató az "alacsony költségvetésű filmalkotás" kategóriájáról

A filmtörvény alapján költségvetésük 100%-áig részesülhetnek állami támogatásban (beleértve a közvetlen és a közvetett támogatást is) az "alacsony költségvetésű" kategóriába tartozó filmalkotások – ezek értékhatárairól az alábbiakban adunk tájékoztatást.

Tájékoztatjuk a pályázókat, valamint minden filmalkotót, hogy a 2017. évben az „alacsony költségvetésű filmalkotás” kategóriájába tartozó filmek gyártási költségvetésének értékhatára (azaz a mozgóképről szóló 2004. évi II. törvény 13. § (5) bekezdésében meghatározott gyártási költségvetési értékhatár):

  • magyar filmalkotás esetén 329,3 millió forint,
  • magyar részvételű koprodukciós filmalkotás esetén 585,6 millió forint.

A fenti értékhatárokat nem meghaladó költségvetésű filmalkotások „alacsony költségvetésűnek” minősülnek, amelyek a filmtörvény alapján költségvetésük 100%-áig részesülhetnek állami támogatásban (beleértve a közvetlen és a közvetett támogatást is). Ha a nemzetközi koprodukciós filmalkotást nem magyar nyelven gyártják, de a koprodukció teljes költségvetése a fenti, koprodukciókra vonatkozó értékhatár alatt marad, a magyar koproducerre eső költségvetési hozzájárulás 100%-a támogatható.