Közönségdíjas a Testről és lélekről

Enyedi Ildikó Arany Medve-díjas Testről és lélekről című drámája lett a közönség kedvence az Európai Filmek 24. Nemzetközi Fesztiválján, amelyet július 15-21. között tartottak a Szabadka melletti Palicson.

A vágóhídon játszódó, különleges szerelmi történet – amely a fesztivál nyitófilmje volt – a szervezők tájékoztatása szerint nagyon megérintette a közönséget, amely az interneten és a helyszínen található szavazólapokon adhatta le a voksát a rendezvény leginkább kedvelt alkotására.

Testről és lélekről februárban a 67. Berlinalén elnyerte a legjobb filmnek járó fődíjat, majd első magyar és első női rendezőként a Sydneyi Filmfesztivál fődíját és nemrég a Lagówi Filmfesztivál fődíját is.

 

Testről és lélekről női főszereplője Borbély Alexandra, a Katona József Színház színésznője, a férfi főszerepet pedig Morcsányi Géza színházi dramaturg alakítja. A film, amely egy különös szerelem történetét ábrázolja, az Inforg-M&M Film gyártásában, a Filmalap 420 millió forintos gyártási támogatásával készült.

A közönség körében is igen népszerű Testről és lélekről című magyar filmet a márciusi bemutató óta több mint 71000 nézték meg a hazai mozikban.

Fotó: Borbély Alexandra a palicsi filmfesztiválon / © European Film Festival Palic 2017