Jön a Cinemira KIDS

A CINEMIRA KIDS Nemzetközi Gyerekfilm Fesztiválon a világ legkiemelkedőbb, gyerekeknek szóló rövidfilmjeit és mozifilmjeit vetítik. A 4-12 éves korúaknak szóló rendezvény továbbá számos izgalmas filmes workshoppal és Rutkai Bori Banda koncerttel várja a családokat az őszi szünet előtti hétvégén, október 23-án és 24-én Millenáris Parkban, a Nemzeti Táncszínházban.

A CINEMIRA az egyetlen kifejezetten gyerekeknek szóló filmfesztivál hazánkban. Ezen a hiánypótló családi rendezvényen a gyerekek filmeken keresztül ismerhetik meg a világ különböző kultúráit. A kétnapos gyerekfilm ünnepen több mint 80 országból száz gyerekfilm látható. Az óránként induló filmes programban 4–12 éves gyerekeknek szóló rövid animációs és élőszereplős filmeket vetítenek. Itt debütálnak a legendás magyar gyerekfilmek digitálisan felújított változatai, mint például a Fehérlófia. A Panoráma programban a legkiemelkedőbb gyerekeknek szóló nemzetközi mozifilmek kapnak helyet. A kisebb korosztálynak szóló mozifilmek közt szerepel a Cinemira egyik különleges filmcsemegéje, a holland Csúnya Gyerekek Klubja. A nemzetközi fesztiválokon díjakat nyert, közeljövőben játszódó, akciódús kalandfilm a kirekesztés és autoriter rezsimek veszélyeire hívja fel a figyelmet a fiatal nézők számára szórakoztató módon. Emellett idén is megjelennek a hazai kedvencek, úgy mint a Kuflik és a Családi legendák című animációs sorozatok egészestés filmváltozatai. 

Cinemira Kids

A fesztivál interaktív: filmes, animációs, casting és kaszkadőr workshopokon próbálhatja ki magát az egész család. A gyerekeknek szóló filmes előadások többek közt a filmszínészet titkaiba, a bűvészkedés rejtelmeibe vezetik be a közönséget. Idén a Rutkai Bori Banda is fellép, amelynek exkluzív videoklipet forgatnak a gyerekek. A különleges filmes vásáron maguk festhetik meg saját csapójukat, alkothatnak virtuális valóságban, vagy rajzolhatnak saját filmet 35mm-es szalagra. A Cinemira gyerekfilm ünnepen a teljes család együtt alkothat. 

A CINEMIRA Filmfesztivál szervezői számára különösen fontos az érzékenyítés és a társadalmi szerepvállalás, ezért idén a Van Esély Alapítvánnyal együttműködésben hajléktalan gyerekek és fiatalok lakhatását vagy épp továbbtanulását is támogatják.

A CINEMIRA Nemzetközi Gyerek- és Ifjúsági Filmfesztivál a Liszt Ünnep keretében a Müpa és az Emberi Jogi és Kulturális Alapítvány közös programja. A fesztivál támogatója a Nemzeti Filmintézet.

CINEMIRA KIDS Nemzetközi Gyerekfilm Fesztivál
2021. október 23-24. Millenáris Park, Nemzeti Táncszínház

https://www.kidfilmfestival.hu/kids/