Jelentkezz a nyári filmes táborba!

SZEREPCSERE NYÁRI TÁBOR - A Nemzeti Filmintézet Közhasznú Nonprofit Zrt. és a Vizuális Világ Alapítvány együttműködésben szervezett nyári ifjúsági tábor 2020. július elején.
TUDJUK, HOGY VÁRJÁTOK, MERT MI IS NAGYON VÁRJUK A SZEREPCSERE TÁBORT, így a koronavírus miatti bizonytalan helyzetre való tekintettel a jelentkezést a lehető legtovább kitoljuk. Reméljük, hogy 1-2 hónapon belül biztonsággal kijelenthetjük, hogy idén nyáron is  lesz a Szerepcsere tábor. Addig is nézegessétek a tavalyi fotókat és mossatok kezet!   

 

A különböző helyszíneken szervezett, napközbeni elfoglaltságot biztosító tábor célja, hogy a diákok a filmes szakmákkal való ismerkedés közben új tapasztalatokat szerezzenek saját tehetségükről és segítséget kapjanak pályaorientációjukhoz.  A résztvevők a tábor hat napja alatt elkészítenek egy rövidfilmet, melynek történetét ők maguk alakítják.   

A tábort megelőzi egy, a résztvevők egyéni érdeklődését, igényeit, filmes hátterét feltáró csapatépítő foglalkozás, melyet forgatókönyvíró workshop követ. A táborban való részvétel feltétele a workshopon való jelenlét.  

Feltáró és forgatókönyvíró workshop

Időpontja: 2020. június 6. szombat 10:00-15:00
Helyszíne: ELTE Bölcsészettudományi Kar (1088 Budapest, Múzeum körút 6-8.)  

A tábor programja:  

Ismerkedés a filmes szakmákkal és a hozzájuk kapcsolódó képességekkel dramatikus játékokon, vetítéssel egybekötött bemutatókon és egy-egy szakmai fogás kipróbálásán keresztül.     

Filmkészítés:  a résztvevők a feltáró workshopon született saját ötleteikből írt szinopszis alapján készítenek kisfilmet úgy, hogy professzionális filmesek mellett különböző stábszerepekben is kipróbálhatják magukat. A forgatást egy, a vágásról szóló nap követi, ekkor a táborozók az elkészült nyersanyagot egy vágóval megszerkesztik.  

Stúdiólátogatás: a hét egyik napján Fótra kirándul a csapat, ahol a Nemzeti Filmintézet MAFILM stúdióiban, jelmez- és kelléktárában, nagy filmes produkciók díszletei között folytatja filmes gyakorlatait.  

A programokat mozgóképtanárok, drámapedagógus és professzionális filmes szakemberek tartják, kortárs segítők kísérik.  

Időpont: 2020. július 6–11. hétfőtől péntekig 9.00–17.00, szombaton 9.00–13.00  

Helyszínek:

Marczibányi Téri Művelődési Központ (1022 Budapest, Marczibányi tér 5/A)

Nemzeti Filmintézet MAFILM Fóti Stúdió (2151 Fót, Keleti Márton utca 16.)  

Korosztály: 15–18 év  

Utazás: A Marczibányi Téri Művelődési Központba egyénileg, Fótra szervezett buszjárat indul a Hősök teréről  

Étkezés: napi háromszori étkezés (tízórai, ebéd, uzsonna)  

Részvételi díj: 45.000,-Ft, amely tartalmazza a feltáró workshop, a szakmai programok, a fóti kirándulás utazási költségét és a napi háromszori étkezések árát.  

A részvételi díj befizetésének határideje: 2020. május 29. További részletekért lásd a részvételi feltételeket.  

Jelentkezési határidő: 2020. április 20.

Jelentkezni EZEN A LINKEN lehet.  

Létszám: 16 fő  

Koncepció és foglalkozásvezető: Vizuális Világ Alapítvány  

További információ és jelentkezés: kepzes@nfi.hu  

Részvételi feltételek