Ideje leporolni a dédi kalapját, vár a Kincsem derby!

Lóverseny kosztümben, esetleg mozizás balatoni borokkal? Különleges rendezvények keretében lesz megtekinthető a nagy sikerű Kincsem.

Herendi Gábor Kincsem című filmje a hétvégén átlépte a 400 ezres nézőszámot, amellyel jelenleg ez a legnépszerűbb az összes idén Magyarországon moziban bemutatott film közül. Sikere feltehetően sok tényezőnek köszönhető, köztük minden bizonnyal Nagy Ervinnek és Petrik Andreának a főszerepekben. Előbbi Blaskovich Ernőt, a léha életet élő, elszegényedett nemest alakítja, aki megszerzi az eleinte kezelhetetlennek tűnő lovat, Kincsem-et, és miután megszelídíti, sorra nyeri vele a versenyeket, ám eközben azzal komplikálja saját életét, hogy beleszeret ősellensége tűzrőlpattant lányába, Klarába, akit Petrik Andrea játszik.

A romantikus és vicces szerelmi szál mellett a Kincsem persze tele van látványos lóversenyjelenetekkel is, és aki ezeket látva kedvet kapott ahhoz, hogy megtapasztalja élőben is egy lóverseny izgalmát, annak van egy remek programajánlatunk a hétvégére: a Kincsem Parkban háromnapos programsorozatot tartanak, amelynek az összes eseményét a film köré szervezték.

 

A Derby és Kincsem Film Fesztivál június 30., péntek és július 2., vasárnap közt zajlik majd, és azok számára is érdekes lesz, akik még nem látták a filmet, ugyanis szombaton és vasárnap este is a Kincsem vetítésével zárul a program. Sor kerül galopp-, ügető- és agárversenyekre, és a futamok között a film bizonyos jeleneteit fogják feleleveníteni a helyszínen. Lesz például vívópárbaj, megrendezik Kincsem és York hercege visszavágóját, előadják a film emlékezetes koreográfiájú táncjelenetét, bemutatják, hogyan kell úgy lovat idomítani, ahogyan Nagy Ervin figurája teszi a filmben, és a korabeli lóárveréseket is megelevenítik.


Nagy Ervin és a film több szereplője – Keresztes Tamás, Gáspár Tibor és Kovács Lehel – személyesen is jelen lesznek, és mesélnek a film készülésének részleteiről. A helyszínen egész hétvégén kosztümös statiszták segítenek majd megteremteni a 19. századi miliőt, így aztán nem fognak kilógni azok a látogatok sem, akik maguk is korhű vagy ahhoz hasonló ruhában és kalapban érkeznek. Ez kifejezetten ajánlott: a kalappal kiegészített elegáns viseletért pikniktakaró jár majd ajándékba a szervezőktől, és akinek van kedve, divatbemutatóra is benevezhet az öltözékével.


A háromnapos rendezvény részletes programja itt található, napijegyek ide kattintva vásárolhatók.

Kincsem – (Fotó: Szabó Adrienn)

Aki viszont a Balaton-felvidéken tölti a hétvégét, annak sem kell Kincsem nélkül maradnia: június 30-án, pénteken este a hangulatos Szentantalfán (Zánkától 7 km) a Faluházban vetítik le a filmet 18 órás kezdettel. A vetítés nemcsak ingyenes lesz, de maga Herendi Gábor is részt vesz rajta, akit lehet majd kérdezgetni a filmről. A rendező, aki a Valami Amerika 3 forgatása közben szakít időt a közönségtalálkozóra, elöljáróban annyit mondott, hogy „minden álmát felülmúlta” a Kincsem sikere. A vetítést egyébként a szentantalfai falunap keretében rendezik, és a film után helyi borokat is lehet majd kóstolni.


Herendi Gáborral július 4-én, kedden este is lehet beszélgetni a filmről, amikor a Corvintetőn, a Budapest Rooftop Cinema szervezésében vetítik le a Kincsem-et a rendező részvételével. És a sikeres film természetesen továbbra is műsoron marad az ország mozijaiban, sőt, a hagyományos vetítések mellett hamarosan siketeknek és nagyothallóknak szánt előadásokat is tartanak belőle. Ezeken speciális, a dialógusok mellett a zörejeket, effekteket is feltüntető feliratokkal ellátott kópiákat vetítenek a filmből. Budapesten két moziban, vidéken pedig hat helyszínen kerül sor ezekre a vetítésekre.

Helyszínek és időpontok:

Kincsem – akadálymentesített vetítések siketeknek és nagyothallóknak


Cinema City Allee

07.07. 19:00

07.09. 16:30


Cinema City Aréna

07.08. 11:00

07.11. 19:00


Cinema City Debrecen

07.07. 18:00


Cinema City Szeged

07.07. 18:00


Cinema City Győr

07.07. 18:00


Cinema City Pécs

07.07. 18:00


Cinema City Alba (Székesfehérvár‎)

07.07. 18:00


Cinema City Miskolc

07.07. 18:00