Fókuszban a filmek - megújult a Filmalap honlapja

A kiterjedt magyar filmadatbázissal, részletes pályázatkeresővel és könnyen kezelhető fesztivál-adatbázissal segíti a filmszakmában dolgozók mindennapi munkáját a Magyar Nemzeti Filmalap megújult honlapja, ami a jövőben már a Filmalap oktatási programjáról és a legfrissebb iparági hírekről is tudósít.

Filmek nem csak filmeseknek

A Filmek menüpont alatt kiterjedt adatbázis található, amely a legfrissebb magyar alkotásoktól egészen a filmtörténeti klasszikusokig gyűjt össze fontos információkat. Az adatok folyamatosan frissülnek, a filmlista bővül – hosszú távú célunk, hogy az összes fontos magyar film megtalálható és kereshető legyen.

Pályázatok

A Filmalap kiemelt feladata, hogy pályázatain keresztül magyar filmes produkciókat, projekteket finanszírozzon, így a pályázatok is kiemelt figyelmet kaptak a honlap készítésekor. Az aktuális pályázatokat áttekinthető struktúrában mutatjuk be, összegyűjtve a szükséges és hasznos dokumentumokat, a gyakran ismételt kérdéseket – és a válaszokat azokra. Részletesen kereshetővé tettük a nyertes pályázatok listáját.

A megújult pályázati menüpontot itt találja!

Tartalom és szolgáltatások

A Filmalap tevékenysége az elmúlt években szerteágazóvá vált: a filmek finanszírozása mellett oktatási programot indított, amelyet külön menüpontban mutatunk be, valamint intézi a filmforgatási helyszínek területfoglalásait, a letéti számlán keresztül meggyorsítja és egyszerűsíti a közvetett támogatások kifizetését – ezeket a Szolgáltatások menüpont alatt gyűjtöttük össze. Fesztivál-adatbázist készítettünk, hogy segítsük a tájékozódást a filmes események világában.

Célunk, hogy a Filmalap honlapján minél több exkluzív tartalmat osszunk meg a továbbiakban – filmelőzeteseket, forgatási riportokat, különböző összeállításokat. Ezekről, illetve a pályázatokkal kapcsolatos információkról sem fog lemaradni, ha feliratkozik a hírlevelünkre.

Célok és tervek

Az oldal fejlesztése nem áll meg, a közeljövőben friss tartalmakat és új funkciókat kapcsolunk be. Kíváncsiak vagyunk a visszajelzésekre, hiszen a legfontosabb számunkra az, hogy a magyar filmszakma számára egy érthető, pontos és jól használható felületet biztosítsunk.