Felhívás

 
AZ 1956-OS FORRADALOM ÉS SZABADSÁGHARC HATVANADIK ÉVFORDULÓJA ALKALMÁBÓL Az 1956-os forradalom és szabadságharc hatvanadik évfordulója alkalmából Prof. Dr. Schmidt Mária a Kormány által meghirdetett Emlékév kormánybiztosa és Andrew G. Vajna a nemzeti filmipar fejlesztéséért felelős kormánybiztos közös nyilatkozatban rögzítették együttműködés szándékukat, melynek egyik eleme a témával foglalkozó forgatókönyvek/filmtervek támogatása.

A Magyar Nemzeti Filmalap felhívja a filmes alkotókat, hogy az 1956-os forradalom és szabadságharc témájában pályázzanak filmterveikkel - szinopszis, treatment vagy forgatókönyv - a Filmalap pályázati rendszerében. A pályázatok beadásakor a film címe után tüntessék fel: "1956".
Célunk, hogy 56 öröksége filmes eszközökkel megvalósítva eljusson a fiatal nézőkhöz. Reményeink szerint ismét születhetnek olyan emlékezetes filmalkotások, melyek történetei az utánunk következő generációk számára is fennmaradnak.  A forgatókönyv/filmterv fejlesztési pályázatra való jelentkezés feltételeire és módjára, az elbírálás szabályaira, valamint - a pályázat kedvező elbírálása esetén - a támogatás nyújtására vonatkozóan a Filmalap Támogatási Szabályzata alkalmazandó. A pályázatokat a Közép- és Kelet-európai Történelem és Társadalom Kutatásáért Közalapítvány képviselői is véleményezik.