Fast Forward Program: Filmforgalmazás és -marketing

Október 18-án kerül sor a Fast Forward Program második előadására, melynek témája a filmforgalmazás és -marketing.

A Filmalap célja a piac diktálta helyzetekre való gyors reakció, a szakemberhiány megszüntetése és a hazai filmes szakma versenyképességének növelése. Az erre a célra létrehozott Fast Forward Program küldetése, hogy a hazai szakmai környezetből jelenleg hiányzó, rövid képzésekkel fejlessze a szakembereket és belépési lehetőséget nyújtson a szakma iránt érdeklődők számára.

A program elsősorban intenzív és gyakorlatiorientált workshopokat kínál. Előadóink aktív, tapasztalt és sikeres filmkészítők, filmes szakemberek, ami lehetővé teszi az elmélet és gyakorlat megfelelő egyensúlyát.

A Fast Forward Program második workshopja:

„Ki fogja ezt megnézni?” Filmforgalmazás és -marketing – OKTÓBER 18.

A filmek keltette illúzió egyre több embert varázsol el – nézzük moziban, tévén, monitoron, mobilon, gugli-szemüvegen. De mit és miért? A választék emberfeletti – térben és időben egyaránt. 

A választás manipulálása tény. Forgalmazásnak hívják. Csak tapasztalaton alapul, vagy jósnők megérzésére hagyatkozó online guruk szoftveres döntésein? Esetleg a társadalomtudományok eredményein? Mi vonzza a nézőt, és mit akar az üzletember? Mi motiválja a filmművészeket? Az előadás nehezen elérhető célja ennek a bonyolult procedúrának a komplex elemzése.

A workshop előadója dr. Kálmán András jogász, médiaszociológus, aki a mozgóképszakma szinte minden gyakorlati ágában dolgozott: volt a Magyar Televízió programszerkesztője, képi és hangutómunka-stúdiók vezetője, de a legtöbbet filmforgalmazóként tevékenykedett: moziüzemeltetőként, DVD-kiadóként, az ASVA szerzői jogvédő szervezet vezetőjeként. Emellett éveken át volt a Filmforgalmazók Egyesületének vezetőségi tagja és elnöke. A Magyar Nemzeti Filmalap Döntőbizottságának tagja.

Dátum: 2017. október 18., szerda 17.00 – 20.00

Helyszín: MOME, 1111 Budapest, Bertalan Lajos u. 2. (BME Z épület földszinti auditorium)

 

Célközönség:

  • marketingesek
  • forgalmazók
  • producerek
  • rendezők
  • filmszakmai képzéseken részt vevő diákok

Az előadás ingyenes, de regisztrációhoz kötött. REGISZTRÁCIÓ ITT!

Facebook-esemény itt.