Ez már trilógia! Elindult a 3. Nagy Magyar Filmteszt Diákoknak

A korábbi évek sikerein felbuzdulva a DUE és a Magyar Nemzeti Filmalap 2019. november 5-én újra meghirdette tudás alapú, háromfordulós vetélkedőjét, amely 14-20 év közötti fiataloknak szól.

Az első fordulóban filmes szakértők bevonásával fejlesztett kérdéssort kell kitölteni online 2019. november 5. és 2020. február 2. között a A Nagy Magyar Filmteszt Diákoknak 3. oldalon.

A középdöntőbe a legjobb eredményt elérő 1000 játékos kap meghívást, akik a regisztráció során megadott e-mail címre kapnak értesítést a továbbjutásról. Ebben a személyes részvételt igénylő megmérettetésben szintén tesztet tölthetnek ki a meghívottak, közülük kerül ki az a legjobb 12 versenyző, aki ringbe szállhat a fődíjért. Az izgalmas és látványos döntőre 2020. február 20-án került sor az Akvárium Klubban, amely az egyik fontos eseménye lesz a magyar filmekhez kapcsolódó programsorozatnak.

A verseny fődíja egy vadiúj Samsung Galaxy Note 10, ám a második és harmadik helyezett sem távozik üres kézzel, egy-egy profi kamerával szerelt okostelefont kapnak, illetve valamennyi döntőbe jutott játékos a Magyar Nemzeti Filmalap élmény-ajándékával térhet haza. De mindenki nyer, aki bejut a döntőbe: ismert színészekkel, menő vloggerekkel találkozhat, változatos filmes programokon vehet részt az egész délutánon át tartó eseményen.

Amennyiben elmúltál 14, de még nem töltötted be a 16. életévedet, szükség van rá, hogy a szüleid is hozzájáruljanak a részvételedhez, ezért a regisztráció során megadott szülői e-mail címre küldünk egy hozzájáruló nyilatkozatot. Nyugtasd meg anyut, vagy aput, csak a legjobb dolog történhet itt veled – tanulsz, szórakozol, és még akár egy telefonnal is gazdagabb lehetsz!

A DUE és a Filmalap a Nagy Magyar Filmteszttel is szeretné a klasszikus és új magyar filmeket népszerűsíteni, valamint a fiatalok filmes ismereteit bővíteni. A kérdéseket szakmabeliek írják és lektorálják, hogy a lehető legátfogóbb képet adják a magyar filmek legjaváról.

Beszámoló az tavalyi döntőről: