Európai koprodukció workshop Budapesten

Az Erich Prommer Institute európai koprodukcióról szóló workshopjára 2021-ben Budapesten kerül sor.

Az október 28-30. között Budapesten megrendezésre kerülő workshop exkluzív betekintést nyújt a résztvevőknek a legújabb európai koprodukciók (játékfilmek és sorozatok) készítésébe, valamint áttekintést ad a koprodukciók jogi és pénzügyi vonatkozásairól. A résztvevőknek a workshop során lehetőségük nyílik a kapcsolatépítésre és csoportmunkákban vehetnek részt.  

Az esemény együttműködő partnere a Nemzeti Filmintézet. Az együttműködésnek köszönhetően 6 magyar filmes és TV-s szakembernek nyílik lehetősége arra, hogy egy 350 eurós csökkentett részvételi díj ellenében részt vegyen a workshopon. Az exkluzív kedvezményhez látogass el a workshop oldalára és keresd a Local Scholarship menüpontot. Jelentkezési határidő: 2021. szeptember 17.    

Lányi Eszter, az NFI képzési igazgatója elmondta: "Mi a Nemzeti Filmintézetnél keményen dolgozunk az európai koprodukciók népszerűsítésén, ezért egyértelmű volt, hogy szeretnénk az EPI európai koprodukciós workshopjának helyi partnere lenni. Hatalmas lehetőség a hazai filmipar szereplőinek, hogy részt vehetnek az EPI magas színvonalú workshopján, és találkozhatnak hasonló gondolkodású európai szakemberekkel.”  

Az előadók között lesznek Wolfgang Brehm jogász (Brehm & v. Moers), László Sára producer (Campfilm) és Bernie Stampfer, az International Film Partners alapítója.  

2021. október 27-én egy előadás a nagyközönség számára is nyitott lesz. Az előadás átfogó áttekintést nyújt majd a koprodukció jelenlegi ipari keretrendszeréről, foglalkozik annak kihívásaival és lehetőségeivel különös tekintettel Közép-Európára. Az előadás után lehetőség van kérdéseket is feltenni és kapcsolatot építeni (a Kreatív Európa MEDIA Hungary együttműködésével).  

Az Európai Koprodukció eseményt az Európai Unió Kreatív Európa - MEDIA programja támogatja az EPI elismert Essential Legal Framework képzési sorozatának részeként. További információ és regisztráció itt.