Döntés a Toldi című filmről

 
A Magyar Nemzeti Filmalap Filmszakmai Döntőbizottsága azt a döntést hozta, hogy Pálfi György Toldi című filmjének megvalósítását célzó, hosszú ideje tartó tárgyalássorozatot beszünteti, és az eredetileg megvalósításra szánt tervet a továbbiakban nem támogatja, miután az alkotó a film megrendezésének szándékától a Döntőbizottság több tagjának tett szóbeli nyilatkozatában elállt, illetve elõzõleg írásban jelezte, hogy amennyiben a Döntőbizottság október 15-ig nem hoz határozatot, akkor lezártnak tekinti az együttműködést.

A film tervezett költségvetése 2,5 milliárd forint, amely a magyarországi és az európai filmgyártási gyakorlatban is szokatlanul magas. Egy ilyen magas költségvetésű projekt finanszírozása mind az adófizető nézőközönség, mind a filmszakma felé jelentős felelõsség.
A Döntőbizottság szerint még nincsenek meg a feltételei annak, hogy egy ilyen magas összegű támogatás mellett olyan filmalkotás szülessen, amely művészi színvonala mellett széles közönséget is képes megszólítani.