A Hurok és Az Állampolgár versenyez a portói filmfesztiválon

Pénteken kezdődik a zsánerfilmek patinás nemzetközi filmfesztiválja, a Fantasporto. A mintegy 200 filmet bemutató, idén 37. alkalommal tartandó mustra versenyprogramjába kapott meghívást Madarász Isti első mozifilmje, a Hurok. A magyar filmes palettán újdonságnak számító időkavarós thriller a Fantasporto 21 filmet felvonultató versenyprogramjában indul.

A Cafe Film produkciójában készült 'Hurok' főszerepeiben a 'Jóban Rosszban' sorozat Tamás atyájaként megismert Száraz Dénes, Martinovics Dorina és Anger Zsolt látható. Az első időutazós magyar sci-fi író-rendezője, Madarász Isti személyesen mutatja be filmjét a Fantasporto közönségének.

A portói filmfesztivál Rendezők Hete (Semana dos Realizadores) című programjában Vranik Roland 'Az állampolgár' című alkotása versenyez. A megrázó szerelmi történet amatőr színészekkel, minimalista eszközökkel és sok humorral mutatja be egy másik országba való beilleszkedés emberi oldalát. A Bissau-Guineából származó és 30 éve Magyarországon élő dr. Cake-Baly Marcelo, a miskolci színház színésznője Máhr Ágnes és az iráni Shekari Arghavan főszereplésével készült alkotás a Popfilm produkciója.