2021 legnagyobb filmjei a FILMIO-n

A cannes-i filmfesztiválon bemutatott FELESÉGEM TÖRTÉNETE és a közönségkedvenc TOXIKOMA is nézhető már a FILMIO kínálatában. A Nemzeti Filmintézet stream kínálata hétről hétre izgalmas magyar filmekkel bővül.

Most már otthonról, akár a kanapéról is élvezhetjük a friss magyar mozifilmeket a FILMIO-nak köszönhetően kiváló minőségben online. A havi előfizetéssel elérhető szolgáltatás már filmenkénti kölcsönzést is lehetővé tesz, és az újdonságok folyamatosan érkeznek.  

A mozik után elsőként csak a FILMIO-n látható a szenvedély labirintusába invitáló FELESÉGEM TÖRTÉNETE, mely a férfi-nő kapcsolat feloldhatatlan ellentmondásai körül forog az Oscar-jelölt Enyedi Ildikó rendezésében. A Füst Milán több mint 20 nyelvre lefordított, irodalmi Nobel-díjra felterjesztett regénye alapján készült film a dús szerelmi történet álarcában, Störr kapitány szeretnivaló, fájdalmasan becsületes figuráján keresztül, elemi módon az érzékeinken át mutatja meg az élet összetettségét, titokzatosságát, törékeny szépségét, megfoghatatlan, uralhatatlan jellegét.  

A feleségem története (Fotó: Csata Hanna)

Már látható a FILMIO-n a tavalyi év egyik legnagyobb mozifilm sikere, a 100 000 nézőszámot túllépő Herendi Gábor-film, a TOXIKOMA. A Szabó Győző önéletrajzi bestsellerén alapuló film a két főhős, a drogos alfahím és az istent játszó pszichiáter Dr. Csernus Imre egymásnak feszülésének és baráttá válásának története. A népszerű színész életének legnehezebb éveit eleveníti fel, egy hosszú évekig tartó drogos zuhanást, melynek végén minden szétesik Győző körül, aki végül rászánja magát az elvonókúrára. Itt találkozik Csernus doktorral, s innen indul az az ego harc, ami a két domináns férfi között zajlott a pszichiátrián.  

Toxikoma (Fotó: Gordon Eszter)

A Nemzeti Filmintézet által indított FILMIO egyedülálló kínálattal várja a nézőket online: napjaink elvárásaihoz igazodva kiváló minőségben érhetőek el a magyar filmgyártás régi és új remekművei, a klasszikusok és az örök kedvencek is. A hiánypótló kínálat hétről hétre újdonságokkal bővül. Jelenleg mintegy 400 magyar film közül válogathat a közönség a FILMIO-n, mely okostévé alkalmazásokon keresztül is elérhető.  

Az új magyar mozifilmek közül a FILMIO kínálatában megtalálható az Így vagy tökéletes, a Becsúszó szerelem, a Külön falka, az Eltörölni Frankot, a Természetes fény és az Egy mindenkiért című Szilágyi Áron portréfilm is.  

Bővebben: www.filmio.hu